Opmerkelijke transfer voor Linthorst: 'Stoppen me in vijfsterrenresort aan zee'

Opmerkelijke transfer voor Linthorst: 'Stoppen me in vijfsterrenresort aan zee'

30-01-2021 15:31 Laatste update: 15:43
33

Een opmerkelijke transfer voor Evert Linthorst. De twintigjarige middenvelder verruilt VVV-Venlo voor Al-ittihad Kalba, een middenmoter uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt Voetbal International.

VVV-Venlo nadert een akkoord met de Arabische club over een transfersom van om en nabij de 600 duizend euro. Linthorst, die de laatste maanden met zijn vorm worstelde, is zaterdag medisch gekeurd en kan voor tweeënhalf jaar tekenen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn draai weer zou vinden bij VVV", reageert de middenvelder tegenover VI. "Maar er zijn nou eenmaal aanbiedingen die je moeilijk kunt weigeren."

Linthorst had deze transfer zelf ook niet zien aankomen. Hij won advies in bij Peniel Mlapa en Navarone Foor. "Alles ziet er mooi uit. En de club ligt vijftig minuten van Dubai, een superstad. Ze stoppen me in eerste instantie in een vijfsterrenresort aan zee, megaluxe en echt heel mooi. De bedoeling is dat ik straks in Dubai ga wonen. Het is dus niet dat ik ergens op het platteland in Rusland terechtkom. In dat geval had ik wel wat langer moeten nadenken."

Linthorst erkent dat het geld ook goed is. "Financieel is het gewoon zeer aantrekkelijk. Dit soort bedragen kun je in de Nederlandse subtop niet verdienen. Misschien alleen bij Ajax en PSV." Ook sportief ziet hij voldoende uitdagingen. "Volgens Peniel kunnen de betere clubs mee in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Het is dus niet dat ik in de Hoofdklasse ga voetballen, of zo."