Inter dankt duo Martínez/Lukaku en sluit weer aan bij aartsrivaal AC Milan

30-01-2021 22:40 Laatste update: 22:42
19

Internazionale blijft volop meedoen om de titel in de Serie A. De ploeg van trainer Antonio Conte won zaterdagavond met 4-0 van Benevento. Dat had het grotendeels te danken aan het kopper Lautaro Martínez/Romelu Lukaku.

Internazionale - Benevento 4-0
De wedstrijd begon niet al te best voor de uitploeg. Al na zeven minuten spelen keek het tegen een achterstand aan, toen Riccardo Improta de bal achter zijn eigen keeper werkte. Het was het begin van een vervelende wedstrijd voor de promovendus, die dit seizoen op een knappe twaalfde plaats staat.

Na rust liep Inter vrij gemakkelijk uit naar een 4-0 overwinning. Martínez maakte de 2-0 en bediende niet veel later zijn aanvalspartner Lukaku bij de 3-0. Het slotakkoord was ook voor Lukaku, die na een goede assist van Alexis Sánchez zijn tweede van de avond maakte. Door de overwinning blijft Inter tweede, met 44 punten uit 20 wedstrijden. Het staat daarmee twee punten achter koploper Milan.

RB Leipzig-Bayer Leverkusen 1-0
Eén doelpunt bleek doorslaggevend in de Bundesliga-kraker. Christopher Nkunku zag vijf minuten na rust een schot gekraakt worden, kreeg de bal vervolgens alsnog mee en knalde hem voorbij doelman Lukás Hrádecky: 1-0.

Peter Bosz, Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah zijn hun derde plek kwijtgeraakt aan Eintracht Frankfurt en staan nu zes punten achter op RB Leipzig. Die Werkself hielden voor de feestdagen nog gelijke tred met Bayern München, maar de koploper staat inmiddels op dertien punten afstand.

Everton - Newcastle 0-2
Een overwinning tegen Newcastle was op voorhand erg belangrijk voor Everton, om het zicht op de top van de Premier League te behouden. Dat lukte de ploeg van Carlo Ancelotti echter niet. Beide ploegen creëerden weinig grote kansen. In de 73ste minuut was het echter raak. Callum Wilson verschalkte Everton-doelman Jordan Pickford vanuit een corner met een fraaie kopbal.

In het restant van de wedstrijd ging Everton aanvallender spelen, om op die manier nog een gelijkmaker te forceren. Het omgekeerde gebeurde echter. Diep in de blessuretijd profiteerde Wilson van alle ruimte die Everton achterin weggaf. Vanuit een flitsende counter werkte hij de bal rustig in het doel en op die manier zorgde de spits voor de beslissing: 0-2.

Everton verliest door deze nederlaag waarschijnlijk de top van de Premier League uit het oog. Voor Newcastle was de winst van cruciaal belang, aangezien de ploeg van Steve Bruce hiervoor vijf wedstrijden achterelkaar verloor.

Eibar - Sevilla 0-2
Luuk de Jong moest opnieuw de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken. Woensdag stond de dertigjarige spits in het Copa del Rey-duel met Valencia nog in de basis. De Jong was die wedstrijd ook twee keer trefzeker, maar dat bleek niet genoeg voor een basisplek tegen Eibar.

Ondanks dat concurrent Youssef En-Nesyri geen doelpunt of assist produceerde tegen Eibar, had de Marokkaan wel degelijk een aandeel in de winst. En-Nesyri versierde namelijk een strafschop, die na ingrijpen van de VAR werd toegekend aan de ploeg van Julen Lopetegui. Lucas Ocampos benutte de penalty: 1-0.

Zo'n tien minuten na rust verdubbelde Sevilla de marge. Aleix Vidal speelde ploeggenoot Joan Jordan, die de bal goed raak schoot. Eibar creëerde meer kansen dan Sevilla, maar verzuimde te scoren. Na de overwinning bezet Sevilla tijdelijk weer de derde plek. FC Barcelona heeft twee punten minder, maar komt morgen in actie tegen Athletic Bilbao.

Bologna - AC Milan 1-2
Bij Bologna begonnen Mitchell Dijks en Jerdy Schouten vanaf de aftrap. Het Nederlandse duo kon echter niet voorkomen dat Milan er met de winst van doorging. In de 24ste minuut veroorzaakte Dijks zelfs een strafschop. Zlatan Ibrahimovic nam de penalty, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Bologna-doelman Lukasz Skorupski. Ante Rebic was echter alert en werkte in de rebound de bal alsnog binnen: 0-1.

Een aantal minuten na rust kreeg Milan opnieuw een penalty. Dit maal ging niet Ibrahimovic, maar Franck Kessié achter de bal staan. Hij schoot wel raak en tekende daarmee voor de 0-2. Milan leek daarmee op weg naar een vrij probleemloze overwinning. Het werd in de slotfase van de wedstrijd echter nog even spannend. Andrea Poli maakte namelijk in de 81ste minuut op fraaie wijze de aansluitingstreffer voor Bologna. Milan wist de overwinning echter gewoon over de streep te tekken. Daarmee behoudt het de eerste plek in de Serie A. Achtervolger Internazionale heeft vijf punten minder, maar komt later op de zaterdag nog in actie.