Geen tweede Manchester-stunt voor hekkensluiter: 8 op rij voor Man City

Geen tweede Manchester-stunt voor hekkensluiter: 8 op rij voor Man City

30-01-2021 17:51
19

Premier League-hekkensluiter heeft niet voor een tweede stunt kunnen zorgen tijdens deel twee van zijn Manchester-tweeluik. The Blades wonnen midweeks op bezoek bij Manchester United, maar konden niet voorkomen dat Manchester City zijn achtste (!) competitiezege op rij boekte.

Het wedstrijdverloop was niet bepaald verrassend: Manchester City had driekwart van de tijd de bal in bezit, Sheffield United moest tegenhouden en kwam uiteindelijk tot twee doelpogingen in anderhalf uur tijd. De enige treffer van de wedstrijd werd al vroeg gemaakt. Ferrán Torres worstelde zich na een kleine tien minuten op de achterlijn voorbij twee tegenstanders en legde breed, Gabriel Jesus rondde af: 1-0.

De ploeg van Pep Guardiola bleef vanzelfsprekend de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in om verder uit te lopen. Mede doordat Aaron Ramsdale knap redde op een inzet van Aymeric Laporte, mocht Sheffield United tot het laatste fluitsignaal hopen op een puntje. De mannen van Chris Wilder landden echter weer op aarde, na hun sensationele overwinning op Old Trafford.

Manchester City is ondertussen helemaal op stoom gekomen, na een wisselvallige start van het seizoen. De nummer twee van de vorige Premier League-jaargang heeft de koppositie stevig in handen: stadgenoot Manchester United volgt op vier punten.

Overige uitslagen
West Bromwich Albion-Fulham 2-2
Crystal Palace-Wolverhampton Wanderers 1-0