Real Madrid na 7 minuten al met man minder: thuisnederlaag, Atlético uit het zicht

30-01-2021 18:06 Laatste update: 18:09
32

Titelhouder Real Madrid blijft stroef draaien in de Primera División en heeft zichzelf zaterdag opnieuw in de voet geschoten. De Koninklijke speelde in eigen huis ruim tachtig minuten lang met één man minder tegen Levante en ging uiteindelijk onderuit tegen de middenmoter.

Arbiter Davide Medié Jiménez trok na zeven minuten al naar zijn borstzak. Éder Militão kwam lichtjes in aanraking met de doorgebroken Sergio León en mocht direct inrukken. Real Madrid kwam niet veel later wel op voorsprong. Toni Kroos gaf een sublieme steekpass met buitenkans rechts en lanceerde Marco Asensio, die doelman Aitor Fernández verschalkte: 1-0.

Levante voelde echter dat er iets te halen viel in het Estadio Alfredo Di Stefano en kwam na een half uur op gelijke hoogte. Jorge Miramón gaf voor vanaf rechts, José Luis Morales dook vrij op bij de tweede paal en schoot tegendraads binnen: 1-1. Thibaut Courtois moest vlak voor rust ook nog de 1-2 voorkomen.

De Belg werd na rust ook bestookt en kreeg na een uur de kans om zich te onderscheiden. Vinícius Júnior veroorzaakte een penalty, maar Courtois wiste de inzet van Roger Martí te stoppen. Diezelfde Martí nam tien minuten voor tijd echter wraak, door na een slim uitgevoerde corner alsnog de 1-2 binnen te schieten.

Titelprolongatie wordt door deze uitglijder een steeds lastiger karwei voor Real Madrid. Koploper Atlético Madrid speelt zondag tegen het gepromoveerde Cádiz en kan uitlopen naar een voorsprong van tien punten, mét nog één wedstrijd tegoed.