Groningen wint weer niet van Heracles: één doelpunt voldoende voor thuisploeg

30-01-2021 18:24
96

Heracles Almelo heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van FC Groningen. In Almelo werd het 1-0 in het voordeel voor Heracles door een doelpunt van Delano Burgzorg.

Heracles schoot uit de startblokken in het Erve Asito en was al na vier minuten spelen dichtbij de voorsprong. Lucas Schoofs werkte de bal gevaarlijk in de richting van het Groningen-doel, maar raakte de lat. Een minuut later was het Rai Vloet die gevaarlijk werd: hij kopte uit een hoekschop net naast.

Na deze twee kansen werd ook Groningen wakker. Jörgen Strand Larsen kreeg een twee prima mogelijkheden op de 0-1. Zijn eerste poging werd door Schoofs van de lijn gehaald, de tweede werd gekeerd door Janis Blaswich. Halverwege de eerste helft was het Burgzorg die de wedstrijd openbrak. Hij passeerde Leal met wat geluk en passeerde Sergio Padt in de korte hoek. Vlak voor rust kreeg Heracles nog drie uitstekende kansen op de 2-0. Vooral Burgzorg had beter moeten zijn in de afronding.

Heracles hield Groningen dus in leven, waardoor De Trots van het Noorden in de tweede helft op jacht kon naar de gelijkmaker. Heracles werd steeds verder teruggedrongen op eigen helft, maar de bal wilde er maar niet in. Heracles loerde op de counter, maar was te slordig om tot grote kansen te komen. Trainer Danny Buijs stuurde zijn ploeg in de slotfase massaal naar voren, maar de bal viel niet goed.

Heracles doet door de overwinning goede zaken en stijgt naar de tiende plaats in de Eredivisie, met 25 punten uit 20 wedstrijden. Groningen blijft hangen op de zesde plek, met 34 punten uit 20 wedstrijden.