Pirlo heeft De Ligt niet nodig tegen Sampdoria: degelijke overwinning voor Juve

30-01-2021 19:56 Laatste update: 19:58
6

Matthijs de Ligt heeft Juventus vanaf de bank met moeite zien winnen van Sampdoria. De Oude Dame hield de nul en pakte halverwege de eerste helft de voorsprong via Federico Chiesa. Aaron Ramsey besliste het duel in de blessuretijd door de 0-2 te maken.

Een spectaculaire wedstrijd was het niet in Genoa. Juventus speelde degelijk en gaf Sampdoria bijna geen kansen om gevaarlijk te worden voor het doel van Wojchiech Szczesny. Chiesa opende de score na twintig minuten spelen. Morata gaf de bal goed voor op zijn ploeggenoot, die alleen nog maar binnen hoefde te tikken.

In het tweede bedrijf consolideerde Juventus de voorsprong in het Stadio Luigi Ferraris. Trainer Andrea Pirlo zag geen reden om De Ligt in het veld te brengen: de Nederlander kreeg rust. Sampdoria probeerde in de slotfase nog wat te forceren met opportunistisch voetbal, maar Juventus bleef simpel overeind in een bij vlagen snoeiharde wedstrijd. Zo kreeg Federico Bernardeschi in de slotfase geel, nadat hij van achteren in kwam vliegen bij zijn directe tegenstander.

Invaller Aaron Ramsey besliste het duel in de blessuretijd. Sampdoria liet veel ruimte vallen en Juan Cuadrado bediende Ramsey, die voor een leeg doel de 2-0 binnentikte.

Het was een broodnodige overwinning voor Juventus, dat moet blijven winnen om nog kans te maken op de titel in de Serie A. Koploper AC Milan staat, met één wedstrijd meer gespeeld, zeven punten los. Internazionale heeft twee punten meer dan De Oude Dame, met evenveel gespeelde wedstrijden.