Jubilaris Van Polen na rode kaart: 'Had ik hem maar stomp op zijn smoel gegeven'

30-01-2021 22:23 Laatste update: 23:00
98

Bram van Polen pakte in de blessuretijd van de wedstrijd tegen FC Utrecht bij een 2-3 voorsprong in het voordeel van PEC Zwolle een oliedomme rode kaart, door Remco Balk een duw tegen zijn hals te geven. Van Polen nam het op voor zijn doelman Xavier Mous, die hard geraakt werd door de Utrecht-aanvaller.

De overtreding van Balk, die daarvoor geel kreeg, was erg lomp en had zomaar met een andere kleur kaart bestraft kunnen worden. Van Polen was duidelijk niet gediend van de actie van de jongeling, die deze transferperiode de overstap maakte van Groningen naar de Domstad. "Ik zie hem doorlopen op Mous, onze keeper. Vanuit emotie geef ik hem een duw. Gewoon ontzettend dom", zoekt Van Polen de schuld na de wedstrijd bij zichzelf in gesprek met ESPN.

Met een man minder kreeg PEC diep in de blessuretijd de 3-3 om de oren. Hidde ter Avest maakte hem voor Utrecht. Dat zorgt ervoor dat Van Polen extra baalt van zijn rode kaart. "Had ik hem maar een stomp op zijn smoel gegeven, dan was die rode kaart het waard geweest", vervolgt hij.

De PEC-aanvoerder had gehoopt dat scheidsrechter Jannick van der Laan de rode kaart achterwege had gelaten. "Ik vind hem makkelijk gegeven, maar ik snap het wel. Ik dupeer mijn team, maar ik denk dat een Björn Kuipers hem niet had gegeven. Als het nou 2-3 was gebleven... Dan nog was het kut, maar dan had je hier wat relaxter gestaan."