Update: Nederlands talent Braaf heeft transfer te pakken: 'Klopt, hij gaat komen'

Update: Nederlands talent Braaf heeft transfer te pakken: 'Klopt, hij gaat komen'

31-01-2021 16:03 Laatste update: 01-02-2021 21:52
41

Jayden Braaf verruilt Manchester City voor Udinese. De Italiaanse club huurt de Nederlandse vleugelspeler tot het einde van het seizoen van de Premier League-grootmacht, meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

In het Engelse en Italiaanse geruchtencircuit werd gemeld dat Udinese zo'n acht tot twaalf miljoen euro voor Braaf overhad. Volgens Romano gaat het echter om een huurdeal zonder optie tot koop. De achttienjarige jeugdinternational staat al enige tijd te boek als groot talent bij Manchester City. Afgelopen zomer werd hij nog uitgeroepen tot talent van het jaar bij het O23-elftal van The Citizens.

Braaf heeft de stap naar het keurkorps van manager Pep Guardiola desondanks nog niet weten te zetten. De interesse neemt daardoor toe. Kicker meldde eerder deze maand dat het Bayer Leverkusen van coach Peter Bosz hem volgde. Ook Borussia Dortmund werd al met Braaf in verband gebracht. De keuze lijkt nu dus gevallen op Udinese, de nummer veertien van de Serie A. Met Bram Nuytinck, Thomas Ouwejan en Marvin Zeegelaar komt hij drie landgenoten tegen.

Braaf maakte in de zomer van 2018 de overstap van PSV naar Manchester City. Eerder speelde de Amsterdammer ook in de jeugd van Ajax.

Update: Jayden Braaf komt naar Udinese. Dat heeft trainer Luca Gotti bevestigd in Italiaanse media. "Braaf gaat komen, dat klopt. Ik heb een aantal video's van hem gezien en hij heeft geweldige kwaliteiten."