'IJskoude' hobby van PSV-back Max: 'Normaal gesproken is één keer per week genoeg'

'IJskoude' hobby van PSV-back Max: 'Normaal gesproken is één keer per week genoeg'

31-01-2021 10:55 Laatste update: 11:14
60

Philipp Max is in zijn eerste maanden in Nederland onder de indruk geraakt van de clubs in de Eredivisie. Hij ziet dat de topclubs het moeilijk hebben om van de kleinere teams te winnen. De Duitse verdediger heeft daarnaast een 'ijskoude hobby': cryotheraptie.

De eerste maanden van Max in de Eredivisie maakten indruk op hem, zo geeft hij aan in gesprek met de NOS. "Ik ben er zeker van onder de indruk. Elk team hier heeft kwaliteit in zijn elftal. De topclubs winnen hier niet zomaar van de andere clubs. Bij de buitenwacht leeft vooral het idee dat topclubs het makkelijk zouden moeten hebben, maar dat is absoluut niet het geval."

De vader van Max, Martin, maakte in het verleden furore bij Schalke 04. "Ik voelde helemaal geen druk van mijn ouders, ik ben zelfs eerst gaan tennissen", lacht Max. "Maar dat beviel lang niet zo goed als voetbal! Ik ben eigenlijk wel blij dat ik verdediger ben geworden, want als aanvaller zouden die vergelijkingen met mijn vader continu gemaakt worden. Overigens ben ik het later heel erg gaan waarderen, want ik heb ongelooflijk veel gehad aan zijn tips en ervaringen als profvoetballer."

De PSV-verdediger houdt er een bijzondere hobby op na. Met zijn vrouw en schoonvader heeft hij een cryotherapiestudio. Daarin staan mensen in hun ondergoed drie minuten in een cabine die tot -110 graden Celsius wordt afgekoeld. "Het is goed voor je herstel en het helpt tegen chronische pijn. Ook geblesseerde sporters hebben hier veel aan. Normaal gesproken is één keer per week voldoende. Mensen staan er soms wel vier minuten in, maar drie minuten is genoeg, hoor."