Update: Tuchel geeft Ziyech rust: 'Risico dat hij geblesseerd zou raken'

Update: Tuchel geeft Ziyech rust: 'Risico dat hij geblesseerd zou raken'

31-01-2021 13:04 Laatste update: 13:00
100

Thomas Tuchel heeft Hakim Ziyech niet opgenomen in de Chelsea-selectie voor het duel met Burnley van zondagmiddag. Het is niet bekend waarom Ziyech niet in actie gaat komen op Stamford Bridge.

De Marokkaanse spelmaker startte in de eerste wedstrijd van Tuchel nog in de basis, maar is er zondag tegen Burnley niet bij. Of hij rust krijgt of dat er iets anders voorgevallen is, is niet duidelijk.

De Chelsea-fans begrijpen niets van de beslissing van Tuchel, die Ziyech niet eens op de bank zet tegen Burnley. Het lijkt erop dat Mason Mount, Callum Hudson-Odoi en Timo Werner elkaar af gaan wisselen op de flanken, Tammy Abraham begint in de spits.

Tuchel kiest in de achterhoede voor Spanjaard Marcos Alonso, die er onder Frank Lampard nauwelijks aan te pas kwam. Antonio Rüdiger en Thiago Silva vormen het duo centraal achterin.

Update: Chelsea-manager Thomas Tuchel heeft tekst en uitleg gegeven bij de opvallende afwezigheid van Hakim Ziyech tegen Burnley. De aanvaller krijgt rust, zo laat Tuchel weten. "Hij zit in een 'overload' aan wedstrijden in de laatste vijf weken, er was een risico dat hij geblesseerd zou raken als hij meer dan dertig minuten zou spelen. We hebben daarom besloten een break in te plannen om hem uit die gevarenzone te krijgen."

Chelsea en Burnley zijn om 13.00 uur begonnen aan hun wedstrijd.