Tuchel heeft Ziyech niet nodig: verdedigers bezorgen sterk Chelsea de winst

31-01-2021 14:57 Laatste update: 15:03
8

Thomas Tuchel heeft zijn eerste overwinning geboekt als manager van Chelsea. The Blues konden het tegen Burnley ook zonder Hakim Ziyech af: 2-0.

De oud-Ajacied ontbrak uit voorzorg in de wedstrijdselectie van Chelsea. Tuchel had wel basisplaatsen voor Timo Werner en Mason Mount en de Duitse manager zag de Londenaren uitstekend uit de startblokken komen. De Duitse aanvaller en de Engelse middenvelder kregen al prima kansen voor het dominante Chelsea, maar Cesar Azpilicueta brak na veertig minuten de ban: hij schoot hard raak op aangeven van Callum Hudson-Odoi.

In de tweede helft verzuimde Chelsea lang om afstand te nemen, maar het kwam door het overwicht zelf geen moment in de problemen. Marcos Alonso besliste de wedstrijd in de slotfase met een knappe goal op aangeven van invaller Christian Pulisic. Pas daarna kwam Burnley tot zijn eerste schot van de wedstrijd. The Blues passeren door de overtuigende zege Arsenal en Aston Villa en staan nu zevende.