Update: Van Gastel keert zonder Van Bronckhorst en als hoofdtrainer terug in China

Update: Van Gastel keert zonder Van Bronckhorst en als hoofdtrainer terug in China

31-01-2021 14:48 Laatste update: 23-02-2021 12:46
30

Jean-Paul van Gastel gaat weer aan de slag bij Guangzhou R&F. Dat meldt BN DeStem zondagmiddag. De Chinese club haalt de voormalige assistent van Giovanni van Bronckhorst terug als hoofdtrainer.

Van Gastel is donderdag op het vliegtuig naar China gestapt en tekent voor één seizoen, klinkt het. Het wordt zijn tweede periode bij Guangzhou R&F. Begin december verliet Van Gastel de club nog na één jaar in het kielzog van Van Bronckhorst, die naar aanleiding van de coronapandemie terug wilde naar zijn familie in Nederland.

Voor Van Gastel (48) is het de eerste keer dat hij als trainer op eigen benen staat. Video-analist Yöri Bosschaart en conditietrainer Arno Philips werkten vorig jaar samen met hem en Van Bronckhorst, maar gaan niet mee terug naar China. De oud-voetballer van onder meer Willem II en Feyenoord moet nu eerst drie weken in quarantaine.

Update: Jean-Paul van Gastel gaat definitief aan de slag als hoofdtrainer van Guangzhou City. De 48-jarige ex-middenvelder van Feyenoord was vorig seizoen nog assistent van Giovanni van Bronckhorst bij de Chinese club, maar keert nu in zijn eentje terug. Voor Van Gastel is het zijn eerste avontuur als hoofdtrainer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie