Advocaat heeft Van Persie- én Wehrmann-nieuws: Wel bezig met wat anders

Advocaat heeft Van Persie- én Wehrmann-nieuws: "Wel bezig met wat anders"

31-01-2021 17:17
35

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft na de 3-1 zege op PSV wat in- en uitgaande 'transfernieuwtjes' wereldkundig gemaakt. Robin van Persie komt de technische staf opnieuw versterken, terwijl Jordy Wehrmann op weg lijkt naar de uitgang.

Van Persie was vorig seizoen al actief als spitsentrainer in De Kuip en was zondag aandachtig toeschouwer tijdens Feyenoord-PSV. "Robin was al hier hè?", aldus Advocaat in gesprek met ESPN. "We hadden sowieso al besloten om hem na die periode weer erbij te halen. Hij zal alleen zijn programma moeten aan geven: wanneer hij er wel en niet is." De Oranje-topscorer wordt dus ook niet de opvolger van Advocaats assistent Zeljko Petrovic, die deze week naar Willem II is vertrokken. "Nee", aldus de gedecideerde Kleine Generaal.

Na zijn vraaggesprek met ESPN schoof Advocaat nog aan bij de persconferentie, waar hij vragen kreeg over Wehrmann. De 21-jarige middenvelder viel in de slotfase nog in tegen PSV, maar loopt binnenkort uit zijn contract en werd de afgelopen week nadrukkelijk in verband gebracht met het Duitse Hoffenheim. "Die is wel bezig met wat anders", liet Advocaat weten, doelend op een mogelijk vertrek uit De Kuip.