Van Gangelen onthult: afspraak ESPN en Feyenoord over stotterende Geertruida

Van Gangelen onthult: afspraak ESPN en Feyenoord over stotterende Geertruida

31-01-2021 19:36 Laatste update: 19:57
120

Feyenoord-back Lutsharel Geertruida is één van de grote revelaties van dit seizoen, maar verschijnt nooit voor de camera. Jan Joost van Gangelen heeft zondagavond bij ESPN het verhaal hierachter onthuld: Geertruida blijkt te stotteren.

ESPN besloot PSV'er Jordan Teze onlangs eens voor de camera te halen, als beloning voor zijn doorbraak dit seizoen. De Eredivisie-rechtenhouder had vergelijkbare plannen met Geertruida, maar heeft hier in overleg met Feyenoord van afgezien. "Nu is er reden toe om dat uit te leggen. Hij heeft weer goed gespeeld, maar hij stottert enorm! Daarom heeft Feyenoord in samenspraak met hem besloten om geen interviews te doen."

Feyenoord had eerder al geprobeerd met Geertruida een fanitem op te nemen. "Maar zelfs dat lukte niet", aldus Van Gangelen. "Iemand die lichamelijk top is en een revelatie is, komt er gewoon niet uit. Dat is voor hem zelf vooral heel vervelend." Tafelgenoot Kenneth Perez heeft wel begrip voor Geertruida. "Zonde dat hij zich daar niet overheen kan zetten. Iedereen zou daar wel begrip voor hebben, als het even wat langer duurt. Maar voor hem zelf is het misschien vervelend."