BILD deelt 'de waarheid' achter bliksemtransfer Chong: 'Man U trok aan de bel'

BILD deelt 'de waarheid' achter bliksemtransfer Chong: 'Man U trok aan de bel'

31-01-2021 20:48
22

BILD heeft 'de waarheid' over Tahith Chong gedeeld, na zijn verrassende bliksemtransfer van zaterdag. De 21-jarige jeugdinternational van Oranje zat zaterdag nog negentig minuten op de bank tijdens Werder Bremen-Schalke 04, maar werd een paar uur na afloop van die wedstrijd gepresenteerd door Club Brugge.

Chong werd door Manchester United aan Werder Bremen verhuurd, maar is dus teruggehaald en per direct bij Club Brugge gestald. Werder Bremen maakte via de clubkanalen bekend dat Chong zelf om een voortijdig einde van de verhuurperiode had gevraagd, aangezien hij maar mondjesmaat aan spelen toe was gekomen.

Volgens BILD ligt het iets anders: niet Chong, maar Manchester United zou aan de bel hebben getrokken. De middenvelder was al geen onbetwiste basisspeler, maar was sinds 9 januari helemaal niet in actie gekomen. The Mancunians vreesden voor de ontwikkeling van de aanvaller en besloten hem naar een nieuwe club te sturen.

In Brugge wordt Chong na Ruud Vormer, Stefano Denswil, Noa Lang en Bas Dost de vijfde Nederlander in de selectie. Zijn contract bij Manchester United loopt nog door tot medio 2022.