VP's Elftal van de Week: hattrick voor Feyenoord, Ajax baas boven baas

VP's Elftal van de Week: hattrick voor Feyenoord, Ajax baas boven baas

01-02-2021 10:00 Laatste update: 10:19
84

Ajax staat door de zege bij AZ (0-3) en de nederlaag van PSV bij Feyenoord (3-1) zeven punten los aan kop van de Eredivisie. Met vier spelers zijn de Amsterdammers ook hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Andre Onana (Ajax)
Wat moet Ajax zonder Onana? De Kat uit Kameroen deed tegen AZ zijn bijnaam eer aan met een katachtige redding op de kopbal van Albert Gudmundsson vlak voor rust, waardoor zijn ploeg in de tweede helft kon uitlopen naar een 0-3 zege.

Wedden

Meer odds

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Ook in de topper tussen Feyenoord en PSV was Geertruida weer één van de betere spelers op het veld. De revelatie van de Rotterdammers mag dan geen interviews geven, op het veld loopt het als een trein.

Robin Pröpper (Heracles Almelo)
De aanvoerder van Heracles zette met achttien intercepties tegen FC Groningen een seizoensrecord neer in de Eredivisie. Pröpper is zeer waardevol.

Daley Blind (Ajax)
Erik ten Hag verraste door Blind een rol aan de linkerkant van de verdediging te geven tegen AZ. Dat pakte goed uit: de Ajax-regisseur was soeverein en stond aan de basis van twee goals.

Edson Álvarez (Ajax)
Hij is een tijdje uit beeld geweest, maar Álvarez is helemaal terug. Ajax heeft een breker nodig op het middenveld en dat is precies wat de Mexicaan bracht tegen AZ.

Mark Diemers (Feyenoord)
Vaak verguisd in zijn debuutseizoen als Feyenoorder, maar in de topper tegen PSV was Diemers goud waard. Met de snelle openingstreffer zette hij zijn ploeg op het goede spoor.

Mats Seuntjens (Fortuna Sittard)
De beste en slimste speler bij de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo. Seuntjens dwong het vermoeide VVV tot een aantal kapitale fouten.

Steven Berghuis (Feyenoord)
De beste speler van Feyenoord moet wekelijks bij de les zijn. Na de aanfluiting tegen sc Heerenveen, waar ook Berghuis door het ijs zakte, was het tegen PSV stukken beter. Hoogtepunt was zijn prachtige 2-0.

Kwasi Wriedt (Willem II)
Ondanks dat Willem II vecht tegen degradatie, is Wriedt al langer goed bezig. In de 'zespuntenwedstrijd' tegen FC Emmen wees de Ghanese spits, wiens rode kaart van de week ervoor was geseponeerd, zijn ploeg de weg.

Dusan Tadic (Ajax)
De Ajax-captain gaf tegen AZ zijn 87ste én 88ste assist, waarmee hij Hakim Ziyech passeerde als speler met de meeste assists in deze Eredivisie-eeuw. Tadic is en blijft zó belangrijk.

Delano Burgzorg (Heracles Almelo)
Het goudhaantje van Heracles. Burgzorg scoorde zaterdagavond alweer voor de vierde wedstrijd op rij en kroonde zich tegen FC Groningen (1-0) tot matchwinner.