Cambuur breekt door Maastrichtse muur heen en meldt zich alleen aan kop

31-01-2021 21:51
15

SC Cambuur heeft zich voor tenminste 24 uur verzekerd van een positie als enige koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Friezen liepen lang tegen een rood-witte muur aan, maar klopten MVV na rust alsnog: 2-0.

Nadat de Limburgers de lange busreis richting Leeuwarden achter de rug hadden, parkeerden ze het voertuig vanaf de eerste minuut in het eigen strafschopgebied en moest Cambuur maar proberen om er doorheen te komen. De formatie van trainer Henk de Jong deed daar ook wel zijn best voor, maar echte kansen werden er behoudens een inzet van Issa Kallon niet bij elkaar gespeeld voor de pauze.

Vlak na de rust was het wel raak. Uiteraard wist clubtopscorer Robert Mühren het net te vinden: de Volendammer werd op randje buitenspel aangespeeld en schoot zijn 21e competitietreffer in evenzoveel wedstrijden tegen de touwen. Niet veel later werd de marge naar twee gebracht door Mees Hoedemakers, wiens lage schot in de rechterbenedenhoek verdween.

Daarmee was het Maastrichtse verzet wel gebroken en haalde Cambuur zonder problemen de finish. De Friezen zijn nu minstens 24 uur alleen koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City is op drie punten gezet, maar kan maandagavond met een overwinning op NAC weer langszij komen. Het doelsaldo van de ploeg uit Flevoland zal naar alle waarschijnlijkheid wel minder zijn dan dat van Cambuur.