De Telegraaf: Ajax gaat akkoord met fors verlies en laat Promes vertrekken

De Telegraaf: Ajax gaat akkoord met fors verlies en laat Promes vertrekken

31-01-2021 22:16 Laatste update: 01-02-2021 09:39
88

Quincy Promes lijkt Ajax voor een relatief lage transfersom te gaan verlaten. De vleugelaanvaller zal volgens De Telegraaf voor een bedrag tussen de 7,5 en 10 miljoen euro op weg naar Spartak Moskou.

De geruchten over een transfer naar Rusland deden al geruime tijd de ronde, maar nu het einde van de transfermarkt nadert is een deal dichtbij. De ochtendkrant laat weten dat Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, Promes voor een bedrag tussen de 7,5 en 10 miljoen euro zal laten vertrekken. In juli 2019 kwam de Amsterdammer nog voor 15,7 miljoen over van Sevilla.

De transfer wordt voor 'negentig procent waarschijnlijk' geacht, maar hoeft niet voor de transferdeadline in Nederland (maandagavond 23.59 uur) rond te zijn. De transfermarkt in Rusland is langer open en dus hoeft Spartak zich niet te haasten voor Promes. Ajax zal de opvolger voor de vleugelaanvaller wel voor die tijd vastgelegd willen hebben en heeft dan ook actie ondernomen.

Zondagavond meldden zowel De Telegraaf als Voetbal International namelijk dat Oussama Idrissi door Ajax als opvolger van Promes gezien wordt. De Marokkaan zal gehuurd worden van Sevilla en de Amsterdammers zouden ook een optie tot koop bedongen hebben.