Bergwijn legt het af tegen Veltman: Mourinho en Spurs zakken steeds verder weg

31-01-2021 22:36
21

De vrije val van Tottenham Hotspur op de Premier League-ranglijst houdt aan. Na de 1-0 nederlaag bij Brighton & Hove Albion heeft Spurs maar één van de laatste vier competitiewedstrijden gewonnen en staat het nu op de zesde plaats.

Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur 1-0
Na zeventien minuten vierden The Seagulls een verdiende voorsprong. Leandro Trossard legde de bal in het netje voor de ploeg van Joël Veltman, die in de basis stond en na 72 minuten werd gewisseld. Brighton was simpelweg de betere ploeg en de driepunter kwam hen toe. Spurs was niet in staat om echt gevaarlijk te worden en ook basisspeler Steven Bergwijn kon in de negentig minuten die hem gegund waren geen vuist maken.

Daardoor valt Tottenham nu buiten de top-vier en is het zelfs terug te vinden op plaats zes in de Engelse Premier League. Het verrassende West Ham United staat vijfde en ploegen als Leicester City, Liverpool, Manchester United en Manchester City zijn al helemaal aan de horizon verdwenen voor de formatie van trainer José Mourinho. Brighton blijft zeventiende.

AS Roma - Hellas Verona 3-1
AS Roma blijft bovenin meedoen in de Italiaanse Serie A. Dankzij een 3-1 overwinning op Hellas Verona zijn de Giallorossi de nummer drie van Italië en houdt het koploper AC Milan, dat zes punten voor staat, in het zicht houden. De Romeinse treffers kwamen op naam van Gianluca Mancini, Henrikh Mkhitaryan en Borja Mayoral. Na rust redde Ebrima Colley de eer voor Verona.