Barcelona vergeet Supercopa-sof en legt Athletic Club nu wel over de knie

31-01-2021 22:51
20

FC Barcelona heeft de thuiswedstrijd tegen Athletic Club de Bilbao in winst omgezet. Twee weken geleden verloren de Catalanen in de finale van de Supercopa-finale, maar dat werd zondagavond rechtgezet: 2-1.

Voor Lionel Messi stond het weerzien met de Basken ook in het teken van revanche. De Argentijnse superster verloor in de finale zijn zelfbeheersing, deelde een tik uit aan Asier Villalibre en kreeg daarvoor de rode kaart. Na twee wedstrijden schorsing uitgezeten te hebben was hij vier dagen geleden tegen Rayo Vallecano (2-1 winst) alweer belangrijk en ook tegen Bilbao liet hij het zien.

Na twintig minuten mocht Messi aanleggen voor een vrije trap en dat was het moment voor La Pulga om zijn gram te halen. Hij schoot de vrije trap precies in de kruising en zette zijn ploeg daarmee op voorsprong. Toch ging het niet gemakkelijk voor de formatie van trainer Ronald Koeman. Bilbao bleef in de wedstrijd hangen en werd daar na rust voor beloond. Jordi Alba schoot de bal onder druk in zijn eigen doel: 1-1.

Dat lieten de Catalanen niet op zich zitten. In de veertig minuten die hen na de gelijkmaker nog restten werd de aanval gezocht en een kwartier voor tijd viel de verdiende 2-1. Antoine Griezmann was de gelukkige: hij tikte een voorzet vanaf rechts van Óscar Mingueza van dichtbij binnen. In het restant van de wedstrijd kwam de zege niet meer in gevaar.

De overwinning op Bilbao brengt Barcelona naar plaats twee in La Liga. Ze profiteren optimaal van de uitglijder van Real Madrid tegen Levante (1-2) en laten de rivaal, die evenveel punten heeft, op doelsaldo achter zich. Het gat met koploper Atlético Madrid is wel enorm. De formatie van trainer Diego Simeone staat tien punten los en heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed.