De Jong wordt uit zijn flow gehaald: 'Hij offerde offensieve kwaliteiten op'

De Jong wordt uit zijn flow gehaald: 'Hij offerde offensieve kwaliteiten op'

31-01-2021 23:48
18

FC Barcelona won zondagavond met 2-1 van Athletic Club de Bilbao en deed dat met Frenkie de Jong in de gelederen. De middenvelder uit Arkel had echter een andere rol dan de afgelopen weken en daardoor kon hij volgens de Spaanse media minder laten zien. Toch krijgt De Jong alleen maar voldoendes.

Zo beoordeelt Sport de voormalig Ajacied met een 7. Zij zagen dat De Jong door trainer Ronald Koeman in een defensievere rol werd neergezet omdat Sergio Busquets geschorst was en dat hij meteen minder impact had op de wedstrijd dan de laatste weken. 'Niet alle kwaliteiten konden gebruikt worden', zo valt er te lezen, 'maar hij hielp het team wel'.

Daar is de rapporteur van El Mundo Deportivo het mee eens. Die vond dat De Jong veel van zijn offensieve mogelijkheden moest opofferen, maar daardoor wel het spel van achteruit wat beter kon verdelen. Daardoor werd Barcelona op gang geholpen en had de Nederlander toch een belangrijk aandeel in de 2-1 zege.

AS doet er nog een schepje bovenop en zegt dat een De Jong in topvorm een 'cruciale en onmisbare speler' is voor Barcelona. Ondanks zijn defensievere rol was hij veel aanspeelbaar en het zegt volgens de sportkrant veel dat Koeman juist hem uitkiest om de positie naast Miralem Pjanic op het middenveld in te nemen.

Tenslotte klonken er ook negatieve geluiden. El Desmarque, dat de prestatie van de spelmaker uit Arkel wel met een 6 beoordeelt, schrijft dat hij 'fouten maakte die Busquets ook maakt' en zich niet kon onderscheiden. Daar staat volgens de auteur tegenover dat De Jong zich in een andere rol vrijer en comfortabeler voelt.