Van Hanegem: 'Met dat woord moet je uitkijken in de Kuip, heb ik begrepen'

Van Hanegem: 'Met dat woord moet je uitkijken in de Kuip, heb ik begrepen'

01-02-2021 06:40 Laatste update: 08:15
60

Willem van Hanegem was zondag voor het eerst sinds lange tijd weer eens in De Kuip. Hij zag hoe Feyenoord met 3-1 won van PSV en Steven Berghuis na afloop botste met ESPN-verslaggever Hans Kraay junior. De Kromme denkt er het zijne van.

Feyenoord was 'bij de les', zag Van Hanegem. 'Berghuis speelde een leuke wedstrijd, maar na afloop was hij toch weer geprikkeld, want Hans Kraay jr. zei dat hij hard had gewerkt en Berghuis vond dat hij dat altijd deed', aldus De Kromme in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad.

'Dat vind ik ook weer zoiets. Wees niet tevreden als je een keer achter Tagliafico bent aangesprint. Het moet wekelijks in orde zijn bij topclubs. Daarom speelt hij niet bij Emmen of VVV. Als het niet loopt, zoals in Heerenveen, moet je aan de slag en sleuren. Ook Berghuis en niet alleen de tweede helft met een 3-0 achterstand in Friesland. Dat had Linssen gisteren goed begrepen. Knokken, sleuren en de strijd aangaan, daar begint het mee. Er zijn maar een paar spelers ter wereld die het ook zonder af kunnen. En die spelen niet in Nederland.'

Van Hanegem zag een verdiende Feyenoord-zege op PSV. Van de Eindhovense ploeg werd de hij 'niet vrolijk'. 'Feyenoord maakte er drie, maar dat hadden er ook zomaar zes of zeven kunnen zijn. En dan heb ik het niet eens over die vijf momenten dat de laatste pass, die net achter de verdediging had moeten vallen, zomaar in de voeten van de tegenstander werd geschoven. Dát heet nou kwaliteit, maar met dat woord moet je uitkijken in de Kuip, heb ik begrepen', refereert hij aan de frictie tussen Advocaat en de spelersgroep vorige week.

'Wat een onzin was dat', vindt Van Hanegem. 'Als je zoals Feyenoord tegen AZ negen enorme kansen hebt weggegeven, moet je niet zaniken dat er door de trainer is gezegd dat AZ meer kwaliteit heeft. Je moet er gewoon voor zorgen dat hij het niet eens durft om dat te beweren. En als het wel is gezegd, ga je niet op maandag met een spelersdelegatie op bezoek bij de trainer om te klagen en dan vervolgens op woensdag een snipperdag nemen in Friesland tegen Heerenveen. Antwoord geef je op het veld!'