Blind geeft signaal af bij Ajax: Ook met het oog op het Nederlands elftal

Blind geeft signaal af bij Ajax: "Ook met het oog op het Nederlands elftal"

01-02-2021 06:57 Laatste update: 10:00
52

Daley Blind vond het geen probleem dat hij tijdens de topper tegen AZ zondagmiddag als linksback moest spelen in plaats van centrale verdediger. Ajax-trainer Erik ten Hag besloot niet Lisandro Martínez maar de 74-voudig international van Oranje op te stellen op de plek van de geblesseerde Nicolás Tagliafico.

Die keuze van Ten Hag pakte zondagmiddag in Alkmaar prima uit. Blind speelde op de linkerflank een prima wedstrijd. "Het is voor mij geen nieuwe plek", reageert de hoofdrolspeler naar afloop, geciteerd door De Telegraaf. "De keuze is aan de trainer en ik ben de moeilijkste niet."

"Lisandro heeft het in het bekerduel goed gedaan, links centraal, en de trainer vroeg me of ik het op linksback wilde invullen. Ik denk dat het goed is gelukt." Blind stoomde geregeld op via de linkerflank en liet zich gelden in aanvallend opzicht. De routinier van de Amsterdammers was betrokken bij veel gevaarlijke momenten voor de goal van AZ.

"Het is geen probleem om daar te spelen, ook met het oog op het Nederlands elftal", gaat Blind verder, die met Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij de nodige concurrentie heeft in het Oranje-centrum. Voorlopig focust Blind zich op Ajax, dat door de overwinning op AZ een belangrijke stap zette richting de landstitel.

"Al met al hebben we de overwinning afgedwongen door veel strijd te leveren, duels te winnen en ik denk dat we de terechte winnaar zijn. Het is voor ons een super januari", sluit de multifunctionele verdediger af.