'Feyenoord-spelers drongen bij Advocaat aan op nieuwe basisspeler tegen PSV'

'Feyenoord-spelers drongen bij Advocaat aan op nieuwe basisspeler tegen PSV'

Gepubliceerd: maandag 1 februari 2021 om 06:58ma 01-02-2021 om 06:58

Het rommelt nog steeds bij Feyenoord, beweert Pierre van Hooijdonk. Volgens de voormalige spits van de Rotterdamse club is de kou tussen de spelersgroep en trainer Dick Advocaat nog niet uit de lucht.

Advocaat zorgde afgelopen week met scherpe uitspraken voor onrust bij Feyenoord en de spelers gaven op hun beurt aan niet gediend te zijn van zijn openlijke kritiek. "Het rommelt nog steeds", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Dick is, met alle respect, 'old school'. En zijn assistenten ook."

"Dit zijn spelers die naar hem hebben geluisterd toen hij aan het repareren was", vervolgt de oud-international. "Dat is goed gegaan. Maar die willen ook nieuwe trainingsmethoden zien. Het is 2021 en er wordt niet of nauwelijks gewerkt met videoanalyses."

De topper tegen PSV was zondag wel een prooi voor Feyenoord (3-1). Advocaat verraste met een basisplaats voor Eric Botteghin, die Uros Spajic verving. Een gouden zet van Advocaat, maar volgens Van Hooijdonk ligt het iets anders. "Het frappante is dat in het gesprek van deze week tussen Berghuis, Advocaat en Arnesen door de spelers is aangegeven dat ze met Botteghin willen spelen. Dat snap ik wel. Die spreekt Nederlands en kan de backs en middenvelders coachen. Met Senesi en Spajic in het centrum is dat niet het geval. Dit is dus van de spelers gekomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws