'FC Groningen slaat toe op slotdag en telt miljoenen neer voor Zweeds toptalent'

'FC Groningen slaat toe op slotdag en telt miljoenen neer voor Zweeds toptalent'

01-02-2021 07:49 Laatste update: 08:05
102

FC Groningen gaat zich na alle waarschijnlijkheid op de slotdag van de transfermarkt versterken met één van de grootste talenten uit de Zweedse voetbalcompetitie. Volgens Sportbladet is het transfertarget van De Trots van het Noorden onderweg naar Nederland voor de medische keuring.

Volgens de Zweedse krant is de achttienjarige Paulos Abraham van zondag op maandag naar Nederland gevolgen om daar medisch gekeurd te worden door de technische staf van de Groningers. Abraham, momenteel speler van AIK, geldt als een groot talent in Zweden en moet zo 2,5 tot 3 miljoen euro kosten.

AIK heeft de interesse van Groningen in Abraham inmiddels bevestigd. "Het klopt dat we momenteel in gesprek zijn met FC Groningen, maar meer kan ik er echt niet over zeggen op dit moment", reageert de directeur van de Zweedse voetbalclub, Henrik Jurelius, op de website van AIK.

Abraham maakte in het laatste seizoen veel indruk in de Allsvenskan, de nationale voetbalcompetitie van Zweden. De jongeling maakte tot dusver drie treffers en behoort eveneens tot de selectie van Zweden onder 21. Tijdens zijn debuut voor dat elftal wist Abraham direct twee keer te scoren. Ook de UEFA bestempelt de achttienjarige Abraham als een groot talent. De Europese voetbalbond heeft Abraham opgenomen in de lijst met 50 talenten die het voetbalpubliek in de gaten moet houden het huidige kalenderjaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie