Ten Hag lyrisch over 'groeibriljant': 'Hij is jong, maar wat hij nu al brengt...'

Ten Hag lyrisch over 'groeibriljant': 'Hij is jong, maar wat hij nu al brengt...'

01-02-2021 08:39
49

Ajax-trainer Erik ten Hag koos in de topper tegen AZ met Daley Blind en Devyne Rensch voor aanvallende backs. De oefenmeester van de Amsterdammers was na aloop zeer te spreken over het spel van zijn vleugelverdedigers.

Blind fungeerde als linksachter bij afwezigheid van Nicolás Tagliafico, Rensch kreeg op de rechterflank een basisplaats omdat Noussair Mazraoui verstek moest laten gaan vanwege een blessure. Rensch speelde volgens Ten Hag een uitstekende wedstrijd.

"Wederom. Hij is heel jong, maar wat hij nu al brengt…", jubelt Ten Hag na afloop voor de camera van ESPN. De ontwikkeling van Rensch verloopt volgens de Ajax-trainer in een moordend tempo. "Hij maakt heel grote stappen."

Ten Hag zag dat Ajax na het openingsdoelpunt van Antony een tijd lang minder in de wedstrijd zat. "Het is heel moeilijk die concentratie negentig minuten vast te houden. Je zag fases, bijvoorbeeld vlak voor rust, dat het even wat moeilijker was om de druk erop te houden."

Het resulteerde in een fiks aantal kansen van de Alkmaarders. Ajax ontsnapte mede door goed keeperswerk van André Onana aan een tegentreffer, wat leidde tot opluchting bij Ten Hag. "Dan kan zo’n wedstrijd ook kantelen. En daar moeten we voor waken."