Groot nieuws uit Alkmaar: AZ zet nu ook Pusic op non-actief

Groot nieuws uit Alkmaar: AZ zet nu ook Pusic op non-actief

01-02-2021 11:36 Laatste update: 11:54
316

AZ heeft besloten om Marino Pusic te ontheffen uit zijn functie als assistent. Hij liet de clubleiding afgelopen week weten te zullen vertrekken naar Feyenoord en 'in goed overleg' is besloten om de samenwerking eerder te beëindigen.

Maandagochtend overlegden Pusic en AZ met elkaar en volgens de club zijn beide partijen in goed overleg uit elkaar gegaan. De assistent-trainer liet afgelopen week blijken tegenover de clubleiding van de Alkmaarders dat hij na dit seizoen naar Feyenoord zou gaan om daar rechterhand te worden van trainer Arne Slot.

Die werd eerder al ontslagen door AZ, omdat hij niet te kennen had gegeven dat hij in gesprek was met de Rotterdammers. Nu vertrekt Pusic dus ook per direct, hoewel hij wel transparant was tegenover de clubleiding. De Bosniër kreeg een aantal aanbiedingen om als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar koos dus voor een dienstverband als assistent bij Feyenoord.

Pusic wordt opgevolgd door Kenneth Goudmijn, die tot het einde van het seizoen de assistent van hoofdtrainer Pascal Jansen zal zijn. Goudmijn is al assistent bij Jong AZ.