Witte rook uit Zwolle en Groningen: 'Topfit, gretig en dus direct een aanwinst'

Witte rook uit Zwolle en Groningen: 'Topfit, gretig en dus direct een aanwinst'

01-02-2021 13:06 Laatste update: 13:13
15

PEC Zwolle heeft de opvolger van Michael Zetterer binnen. Nigel Bertrams komt transfervrij over van FC Groningen en tekent tot het einde van het seizoen.

PEC moest in actie komen na de plotselinge terugkeer van Zetterer naar Werder Bremen. Bertrams (28) bleek meteen beschikbaar en is maandag gepresenteerd. In zijn contract zit een optie om na dit seizoen met een jaar te verlengen. Hij gaat de concurrentiestrijd aan met Xavier Mous.

"Mijn overstap naar PEC Zwolle voelt goed", reageert Bertrams, wiens Groningen-contract afliep. "De concurrentiestrijd onder de lat ga ik graag aan. Ik weet wat er hier van me gevraagd wordt en zal dan ook mijn uiterste best doen om het team en mezelf sterker te maken."

Mike Willems, technisch manager van PEC, is blij met de komst van de oud-keeper van PSV, Willem II, NAC Breda, De Graafschap, MVV en FC Nordsjaelland. "Toen mij duidelijk werd dat Michael terug zou gaan naar Bremen hebben we snel maar zorgvuldig geschakeld. Nigel is een prima doelman die bij veel clubs minuten heeft gemaakt. De ervaring die hij bij die clubs heeft opgedaan neemt hij nu mee naar PEC Zwolle. Nigel is topfit, gretig en dus direct een aanwinst voor ons."