Heerenveen en verdediger verscheuren contract na nul speelminuten in twee jaar

Heerenveen en verdediger verscheuren contract na nul speelminuten in twee jaar

01-02-2021 14:15
19

SC Heerenveen heeft per direct afscheid genomen van Andreas Skovgaard. De Friezen hebben het contract van de 23-jarige Deen, dat nog tot medio 2022 doorliep, ontbonden.

De centrale verdediger kwam in januari 2019 naar Heerenveen, dat hem transfervrij overnam van FC Nordsjaelland. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het echter niet. Het afgelopen seizoen werd hij al verhuurd aan het Zweedse Örebro SK. Begin januari keerde Skovgaard terug in het Abe Lenstra Stadion. Toen was al duidelijk dat hij geen perspectief had in de selectie van coach Johnny Jansen.

"Voor beide partijen is het niet geworden wat we ervan hadden verwacht", geeft technisch manager Gerry Hamstra toe op de clubsite. "We zijn gezamenlijk op zoek gegaan naar de beste oplossing voor zijn situatie. We danken Andreas voor zijn inzet en wensen hem uiteraard veel succes bij het vinden van een nieuwe club."

Bij Heerenveen mogen Joaquín Fernández en Stanislav Shopov ook nog vertrekken. De Friezen hopen de twee op huurbasis elders onder te brengen, meldt de Leeuwarder Courant.