Anderlecht zwaait Vlap voorlopig uit: 'We verwachten hem sterker terug'

Anderlecht zwaait Vlap voorlopig uit: 'We verwachten hem sterker terug'

01-02-2021 15:33 Laatste update: 15:40
15

RSC Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Michel Vlap. De Nederlandse middenvelder kon sinds zijn komst van sc Heerenveen nooit echt overtuigen en trekt nu op huurbasis naar het Duitse Arminia Bielefeld.

Anderlecht-trainer Vincent Kompany kondigde het vertrek van Vlap eerder al aan. "Michel wil gewoon spelen. Hij wil zelfs áltijd spelen en dat kan ik hem niet garanderen. Met Trebel, Diaby, Daudu, Dimata, El-Hadj en Verschaeren die terugkomt, hebben we natuurlijk al veel jongens. Ik begrijp dat hij meer garanties wil en zal zijn sportieve ontwikkeling niet in de weg staan", liet de voormalig topverdediger weten aan Eleven Sports.

Vlap kreeg de laatste wedstrijden weer wat meer speeltijd van Kompany en was zelfs een aantal keer basisspeler. Toch kon de Fries niet overtuigen. Nu is er een oplossing gevonden voor de miljoenentransfer van paars-wit, dat in 2019 bijna zeven miljoen euro overmaakte naar Heerenveen. Hij wordt verhuurd aan Arminia Bielefeld. De nummer zestien van de Bundesliga heeft géén optie tot koop bedongen.

'Michel wil meer aan spelen toekomen en drong zelf aan op een tijdelijke oplossing. De intensiteit van de Bundesliga kan een goede stap in Michels ontwikkeling betekenen. We verwachten hem volgend seizoen sterker terug te verwelkomen', schrijft Anderlecht op zijn website.