Alex Pastoor overtuigt Champions League-finalist: 'Daardoor wilde ik tekenen'

Alex Pastoor overtuigt Champions League-finalist: 'Daardoor wilde ik tekenen'

01-02-2021 17:04
6

Neven Subotic, voormalig verdediger van Borussia Dortmund, heeft een contract getekend bij SCR Altach in de Oostenrijkse Bundesliga. Dat is de club waar Alex Pastoor de trainer is.

De 32-jarige Serviër, die in 2013 de Champions League-finale speelde namens Borussia Dortmund en door een goal van Arjen Robben van Bayern München verloor, wordt door de club van Pastoor gratis overgenomen van het Turkse Denizlispor. Daar zat hij pas een half jaar, want vorig seizoen kwam hij nog uit voor Union Berlin in de Bundesliga.

Subotic speelde in zijn loopbaan 232 wedstrijden op het hoogste Duitse niveau en werd tweemaal kampioen. Altach is dan ook bijzonder blij dat Subotic naar Oostenrijk trekt. Op hun website benadrukken ze het feit dat hij 'lang één van de beste verdedigers van Europa was'.

De nummer elf van de Oostenrijkse Bundesliga heeft mede dankzij Pastoor de beschikking over Subotic. "Op menselijk vlak paste dit meteen bij mij", laat de stopper weten. "Ik heb goede gesprekken had met de technisch directeur en trainer Alex Pastoor, die mij ervan overtuigden dat ik hier graag wilde komen."