FC Groningen stunt met Abraham: 'Dachten niet dat hij haalbaar was'

FC Groningen stunt met Abraham: 'Dachten niet dat hij haalbaar was'

01-02-2021 20:05 Laatste update: 20:07
86

FC Groningen heeft de strijd om Paulos Abraham gewonnen. Via de officiële kanalen maakt Groningen de komst van het Zweedse talent bekend. Ook Feyenoord had naar verluidt interesse.

Abraham komt over van AIK Solna en wordt eerst een half jaar gehuurd. Vervolgens moet Groningen hem kopen en ligt Abraham tot de zomer van 2026 vast in Het Hoge Noorden. "Het is bekend dat we al langere tijd op zoek waren naar een aanvallende versterking, maar hadden tot afgelopen weekend niet gedacht dat Paulos Abraham voor ons haalbaar zou zijn", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite van Groningen.

"Dat we daar vlak voor het sluiten van de transfermarkt – met de nodige concurrentie op de loer – alsnog in zijn geslaagd, is heel bijzonder. Paulos is pas 18 jaar, maar staat te boek als één van de grootste Europese talenten in zijn leeftijdscategorie. Als je op zo’n jonge leeftijd al een vol seizoen meedraait op het hoogste voetbalniveau van Zweden met een topclub als AIK, dan zegt dat veel over zijn potentie."

Volgens Voetbal International betaalt Groningen ruim twee miljoen euro voor Abraham. "Een jongen met specifieke kwaliteiten; snel, een sterke dribbel en een goede individuele actie. Daarnaast is hij een echte teamspeler met een enorme werklust", zegt Fledderus. "Paulos is nog zeer jong en maakt voor het eerst de stap naar het buitenland. Hij zal tijd nodig hebben om zich aan te passen aan zijn nieuwe club en een nieuwe leefomgeving. Daarin zullen wij hem optimaal begeleiden, zodat hij alle mogelijkheden krijgt zijn talent verder te ontwikkelen en te groeien bij FC Groningen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie