Noodoplossing Liverpool: Reds halen Preston-verdediger zonder PL-ervaring

Noodoplossing Liverpool: Reds halen Preston-verdediger zonder PL-ervaring

01-02-2021 21:28
25

Liverpool heeft zich versterkt met Preston North End-verdediger Ben Davies (25). Hij moet de defensieve zorgen van manager Jürgen Klopp verlichten, nu Virgil van Dijk, Joël Matip en Joe Gomez eruit liggen met blessures.

Davies heeft nog geen ervaring op het hoogste niveau in Engeland. Hij doorliep de jeugdopleiding van Preston en werd verhuurd aan York City, Tranmere Rovers, Southport, Newport County en Fleetwood Town. Hij speelde daarmee in de League Two, League One en in het Championship. Liverpool betaalt naar verluidt niet meer dan drie miljoen euro voor Davies.

De kans is groot dat The Reds voor het verstrijken van de transferdeadline nóg een centrale verdediger naar de club halen. Volgens Sky Sports en de BBC onderhandelt de club met Schalke 04 over Ozan Kabak. De Turkse verdediger wordt naar verluidt voor de rest van dit seizoen gehuurd, waarbij Liverpool een verplichte koopoptie heeft bemachtigd.

De komst van Davies en mogelijk Kabak zorgt ervoor dat Sepp van den Berg op huurbasis mag vertrekken. Verschillende Engelse media stellen dat hij onderweg is naar Preston, om het vertrek van Davies op te vangen.