Racistisch incident met Kenneth Perez dieptepunt in 23 jaar: 'Veel last van gehad'

Racistisch incident met Kenneth Perez dieptepunt in 23 jaar: 'Veel last van gehad'

02-02-2021 08:55
109

Voor assistent-scheidsrechter Nicky Siebert kwam na Heracles Almelo - FC Groningen een einde aan een carrière van 23 jaar, met overwegend hoogtepunten. De 51-jarige grensrechter kwam echter één keer negatief in de spotlights te staan, toen Kenneth Perez hem racistisch bejegende.

"Dat was geen mooi moment. Ik heb er ook heel veel last van gehad", zegt Siebert in De Telegraaf. "Er kwamen naar aanleiding daarvan nogal wat bedreigingen mijn kant op, terwijl ik part noch deel had aan wat er gebeurde. Dat heeft me wel geraakt en fors druk gezet op mijn gezin."

"Aan de andere kant zijn we nu tien jaar verder en ik vind het getuigen van karakter bij Kenneth, dat hij via social media mij heeft bedankt en succes in de toekomst heeft gewenst", vervolgt Siebert. "Dat vind ik geweldig. Het is geweest. Hij kan het niet meer terugdraaien. Ik kan het niet meer terugdraaien. Hij heeft er ook heel erg mee gezeten. Ondanks dat heeft hij wel van zich laten horen. Dan toon je wel ballen. Dat is gewoon klasse."

Siebert denkt liever terug aan de vele mooie momenten. "Nationaal de bekerfinale in het jaar dat FC Twente de beker won en de eerste Klassieker die ik mocht doen. Internationaal de eerste interland die ik meemaakte, mijn eerste Champions League-wedstrijd Chelsea-Bordeaux, maar ook de eerste wedstrijd bij Real Madrid van Cristiano Ronaldo, wat mijn eerste keer in het grote Bernabéu was. Bij Real speelden toen Robben en Sneijder mee. Dat waren onvergetelijke momenten om mee te maken. Ik heb op zoveel geweldige plekken mogen staan. Dat blijft een voorrecht."