Liverpool verhuurt Nederlands talent (19): 'Eens, ik voel dat ik het nodig heb'

Liverpool verhuurt Nederlands talent (19): 'Eens, ik voel dat ik het nodig heb'

02-02-2021 13:56
23

Sepp van den Berg speelt de rest van het seizoen Preston North End, zo werd maandag bevestigd. De negentienjarige verdediger hoopt Liverpool in het Championship te kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Van den Berg moest in zijn eerste Liverpool-jaar acclimatiseren en vindt het nu tijd voor een hoger niveau. "In de Onder 23 van Liverpool blijft het toch een soort jeugdvoetbal", zegt de oud-speler van PEC Zwolle tegen De Telegraaf. "In de zomer was het al de bedoeling me te verhuren. Liverpool vindt het belangrijk dat ik seniorenvoetbal meemaak. Daar was ik het mee eens, ik voel dat ik dit nodig heb."

Wedden

Meer odds

"Ondanks de stappen die ik al heb gezet, ga ik ga er nu nog meer op vooruit", vervolgt Van den Berg. "Ik kom in een fantastische competitie terecht, met veel wedstrijden. Ik hoop het hier goed te doen. In de zomer ga ik terug naar Liverpool en bekijken we of ik klaar ben tot de eerste vier centrale verdedigers te behoren."

De overstap van Van den Berg, die als ruilmiddel diende bij de transfer van Ben Davies naar Liverpool, kwam laat rond. "Het was een hectische dag. Ik heb maandagochtend mijn jawoord gegeven en daarna ben ik snel naar de club gereden om alles rond te maken", vertelt hij. "Dat Deadline Day sowieso iets bijzonders is in Engeland? Soms lijken de clubs voor de sensatie tot de laatste dag te wachten, haha."