Las Palmas zet streep door Pedri-verhalen: Barça tast wél diep in de buidel

Las Palmas zet streep door Pedri-verhalen: Barça tast wél diep in de buidel

02-02-2021 14:28
19

Pedri maakt dit seizoen furore bij FC Barcelona, maar het achttienjarige wonderkind blijkt toch niet zo'n koopje als werd gedacht. Las Palmas-voorzitter Miguel Ángel Ramírez onthult dat zijn club tientallen miljoenen kan overhouden aan de deal.

Barça bereikte al in 2019 een akkoord met Las Palmas en afgelopen zomer sloot Pedri aan bij de selectie van Ronald Koeman. De middenvelder maakt zoveel indruk op de Nederlandse trainer dat hij nu al niet meer is weg te denken uit de basis. Daarmee leek hij een absoluut koopje voor de Catalanen, want naar verluidt was met de transfer slechts vijf miljoen euro gemoeid.

Volgens Ramírez is dat echter onzin. "Iedereen gelooft dat we Pedri voor vijf miljoen hebben verkocht, maar we hebben al tien miljoen ontvangen door clausules en het bedrag kan nog oplopen tot 30 of 35 miljoen euro", zegt hij tegen Marca. "Als wij dat uiteindelijk ontvangen, heb ik Pedri goed verkocht. Hij was destijds een jongen die nog niet gedebuteerd had in de Segunda División." Bovendien bedong Las Palmas een doorverkooppercentage, zo beweert de preses.

Ramírez is niet bang de miljoenen mis te lopen nu Barcelona in grote financiële problemen verkeert. "Bij elke andere club zou ik wat twijfel kunnen hebben, maar Barcelona zal zijn economische situatie herstellen. Barcelona is één van de grootste clubs van de wereld en zullen deze situatie wel oplossen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie