Talentenvijver KKD: een elftal aan parels met toekomst in de Eredivisie

Talentenvijver KKD: een elftal aan parels met toekomst in de Eredivisie

Gepubliceerd: woensdag 3 februari 2021 om 15:00wo 03-02-2021 om 15:00

Eredivisieclubs zoeken het in de transferperiode steeds vaker in het buitenland. In de afgelopen januarimaand alleen al werden er dertig spelers gehaald die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten, maar dat lijkt eigenlijk onnodig. In de Keuken Kampioen Divisie spelen veel talenten die interessant zijn voor Eredivisieclubs en VoetbalPrimeur stelt de elf beste aan je voor.

Doelman: Jay Gorter (20 jaar, Go Ahead Eagles)
Afgelopen week werd Gorter nog uitgeroepen tot beste doelman van de tweede periode en iedereen die wel eens een wedstrijd van Go Ahead gezien heeft weet waarom. Ondanks zijn nog jonge leeftijd straalt Gorter zekerheid uit en hielp hij de formatie van Kees van Wonderen naar de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Hij hield dit seizoen al veertien (!) keer de nul.

Rechtsback: Bart van Rooij (19 jaar, NEC)
Al bijna twee seizoenen is Van Rooij de vaste rechtsback van NEC. De Nijmegenaren vertrouwen op jong talent en de verdediger is daarvan een perfect voorbeeld, want hij doorliep de hele jeugdopleiding. Van Rooij speelde al 47 competitiewedstrijden in het eerste en lijkt binnenkort niet meer te behouden voor de beleidsbepalers in het Goffertstadion.

Centrale verdediger: Sam Beukema (22 jaar, Go Ahead Eagles)
De 'local lad' uit Deventer is de rots in de branding bij 'zijn' Eagles. Samen met Jeroen Veldmate vormt Beukema een bijzonder solide centrale duo en hij zou al in de belangstelling hebben gestaan van PEC Zwolle. Het lijkt een kwestie van tijd voordat andere Eredivisieclubs de progressie van de lange stopper ook in de gaten krijgen.

Centrale verdediger: Micky van de Ven (19 jaar, FC Volendam)
Potentieel de beste speler in dit Keuken Kampioen Divisie-elftal. Van de Ven, een snelle en grote centrumverdediger, speelde zich in de bekerwedstrijd tegen PSV (0-2) al in de kijker en weet zich in de gaten gehouden door scouts van bijna iedere club op het hoogste niveau. Dat de linkspoot na dit seizoen zal vertrekken uit het palingdorp staat wel vast.

Linksback: Souffian El Karouani (20 jaar, NEC)
Er is geen enkele speler op het tweede niveau in Nederland die zo veel voorzetten geeft als El Karouani. Des te opvallend is het dat de jonge Bosschenaar eigenlijk een aanvallende middenvelder is, maar bij gebrek aan opties als linksback werd uitgeprobeerd. Dat beviel in de voorbereiding op dit seizoen dusdanig goed, dat hij nu onomstreden basisspeler is.

Controlerende middenvelder: Mees Hoedemakers (22 jaar, SC Cambuur)
Het veelscorende SC Cambuur kan met veel spelers in de aanval omdat het een uitstekend slot op de deur heeft. Hoedemakers, die afgelopen zomer definitief werd overgenomen van AZ, is een uitstekende middenvelder die de balans bewaakt en zo nu en dan ook een goaltje meepikt. De kans dat hij volgend seizoen in de Eredivisie speelt is groot, zeker omdat de Friezen lijken te gaan promoveren.

Spelmaker: Mats Wieffer (21 jaar, Excelsior)
De krullenbol uit het oosten van het land werd opgeleid door FC Twente en maakte daar ook zijn eerste minuten in de Eerste Divisie, maar kreeg geen kans om definitief door te breken. Excelsior bood hem die mogelijkheid wel en die heeft Wieffer met beide handen aangegrepen. Hij is een alleskunner en heeft vooral een uitstekende pass in zijn rechtervoet.

Spelmaker: Dirk Proper (18 jaar, NEC)
Vlak voor de defensie van NEC wordt een kleine speler aangespeeld, die zich vervolgens wegdraait uit een lastige situatie en een ploeggenoot inspeelt. Dat is inmiddels een kenmerkende actie van Proper geworden. Klein van stuk, maar een bijzonder nuttige speler. Hij koppelt inzicht aan techniek en is één van de grootste talenten die NEC de laatste jaren heeft voortgebracht.

Rechtsbuiten: Joël Zwarts (21 jaar, Excelsior)
Een krachtige speler, die daarnaast veel snelheid heeft en een goal kan maken. Het zou de bondige omschrijving van Zwarts kunnen zijn. De aanvaller was al eens dicht bij een overstap naar sc Heerenveen en het zou niet verwonderlijk zijn als de Friezen het na dit seizoen opnieuw zouden proberen. Vorig seizoen scoorde hij negen keer en dit seizoen staat de teller op vijf.

Spits: Sydney van Hooijdonk (20 jaar, NAC Breda)
De aandacht voor de transferperikelen rond 'De Zoon Van' is vaak groter dan het respect voor zijn kwaliteiten. Dat is oneerlijk, want een speler die in achttien wedstrijden (waarvan dertien als basisspeler) twaalf doelpunten maakt voor NAC doet het gewoon uitstekend. Vader Pierre wilde dat hij het seizoen zou afmaken in Breda, maar hoe hangt de vlag er komende zomer bij?

Linksbuiten: Oussama Bouyaghlafen (22 jaar, Almere City)
Toen de vleugelaanvaller afgelopen zomer transfervrij van FC Den Bosch naar Flevoland vertrok, had niemand verwacht dat hij een half jaar later één van de gevaarlijkste aanvallers van de Keuken Kampioen Divisie zou zijn. Almere-trainer Ole Tobiasen weet wat hij aan Bouyaghlafen heeft: constante dreiging door zijn flitsende acties en een garantie op assists en goals.

Wisselspelers
Joey Roggeveen (22 jaar, FC Volendam), Colin Rösler (20 jaar, NAC Breda), Marco Tol (22 jaar, FC Volendam), Ringo Meerveld (18 jaar, FC Den Bosch), Pieter Bogaers (21 jaar, FC Eindhoven), Kaj de Rooij (20 jaar, NAC Breda), Jizz Hornkamp (22 jaar, FC Den Bosch).

NB. Het betreft hier alleen spelers van 22 jaar of jonger. Spelers van Jong-teams zijn niet in dit overzicht meegenomen, omdat zij al onder contract staan bij een club uit de Eredivisie. Ook huurlingen van grotere clubs zitten niet in deze selectie. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke speler heeft de meeste potentie?

Gorter
11%
Van Rooij
6%
Beukema
4%
Van de Ven
40%
El Karouani
5%
Proper
8%
Wieffer
2%
Hoedemakers
8%
Zwarts
3%
Van Hooijdonk
9%
Bouyaghlafen
3%
(1261 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws