Slecht nieuws voor Oranje: Liverpool en Klopp rekenen dit seizoen niet op Van Dijk

Slecht nieuws voor Oranje: Liverpool en Klopp rekenen dit seizoen niet op Van Dijk

02-02-2021 14:57 Laatste update: 18:05
52

Jürgen Klopp ontkent dat Virgil van Dijk al in april zijn rentree kan maken voor Liverpool. Die berichten doken op in Engelse media, maar volgens de Duitse manager is de kans klein dat de 29-jarige Nederlander dit seizoen nog in actie komt.

Van Dijk liep in oktober een zware knieblessure op na een onbesuisde tackle van Everton-doelman Jordan Pickford. De centrale verdediger moest onder het mes en revalideert momenteel in Dubai, waar hij zo nu en dan hoopgevende beelden toont van zijn herstel. Klopp waakt echter voor te veel optimisme. "Er is geen dokter die mij verteld heeft dat er een kans is dat Virgil dit seizoen nog in actie komt", zegt de Liverpool-manager. "Ik wil niet zeggen dat het onmogelijk is, maar het is onwaarschijnlijk."

Dat The Reds Van Dijk voorlopig nog 'gewoon' op de spelerslijst voor de Premier League en de Champions League hebben laten staan, wakkerde de hoop op een spoedige rentree van de mandekker aan. Deze week moet de definitieve lijst worden doorgegeven. "Als hij op de spelerslijst staat, is dat omdat we hopen op een wonder. Maar dat is niet waarschijnlijk. Als er geen ruimte is, zullen we een keuze moeten maken."

De mededeling van Klopp lijkt slecht nieuws voor het Nederlands elftal. Het is zeer de vraag of de aanvoerder op tijd fit is voor het EK.