Van Memphis tot Eriksen: waarom vijf sterren tóch niet hun wintertransfer kregen

Van Memphis tot Eriksen: waarom vijf sterren tóch niet hun wintertransfer kregen

02-02-2021 17:30
10

De laatste krabbels zijn gezet, de inkt is gedroogd: in de meeste Europese landen is de transfermarkt gesloten. Voor veel spelers is het nu duidelijk hoe de toekomst er tenminste het komende halfjaar uitziet. Sommigen zullen daar blij mee zijn, maar voor anderen ging hun droomtransfer in rook op. Vijf namen!

Dele Alli (Tottenham Hotspur)
Alli was een regelrechte sensatie bij Tottenham, maar sinds de entree van manager José Mourinho is alles anders. De 24-jarige middenvelder is uit de gratie en kwam dit seizoen slechts vier Premier League-wedstrijden in actie. Deze winter hoopte Alli een huurtransfer naar Paris Saint-Germain te maken, waar hij herenigd zou worden met voormalig Spurs-trainer Mauricio Pochettino. De blessure van Giovani Lo Celso én de mislukte terugkeer van Christian Eriksen naar Spurs gooiden echter roet in het eten.

Christian Eriksen (Internazionale)
Eriksen leek deze winter uit te mogen kijken naar een nieuwe werkgever, nadat Inter-trainer Antonio Conte wéér de publiciteit had gezocht om de Deense spelmaker af te kraken. Hij werd gelinkt aan een hele rits topclubs, waaronder zijn oude liefde Tottenham, maar plotseling is Eriksen nu wél de man in Milaan. In de stadsderby van vorige week tegen AC Milan bekroonde hij zijn comeback met het winnende doelpunt. Sindsdien is zijn vertrek onbespreekbaar.

Patrick van Aanholt (Crystal Palace)
Van Aanholt, negenvoudig international van Oranje, werd de laatste dagen nadrukkelijk gelinkt aan Arsenal. Na drie sterke jaren bij Crystal Palace zit hij nu voornamelijk op de bank én loopt zijn contract af, wat hem een interessante en goedkope optie maakt voor andere clubs. De optelsom met Arsenal was snel gemaakt, nadat The Gunners braken met Sead Kolasinac, Sokratis Papastathopoulos, Shkodran Mustafi, William Saliba én Ainsley Maitland-Niles en nog op zoek waren naar een concurrent voor Kieran Tierney. De transfer kwam echter niet van de grond.

Memphis Depay (Olympique Lyon)
Het is allang geen geheim meer: Memphis moet de overstap naar FC Barcelona maken. Afgelopen zomer leek Ronald Koeman beet te hebben, maar Barça kreeg de transfer financieel niet rond. Hetzelfde scenario voltrok zich deze winter en dus moet Memphis het nog een paar maanden uitzingen bij Olympique Lyon. Een ramp is dat overigens niet: Lyon doet nog volop mee in de race om het Franse kampioenschap. Het zou een afscheid uit duizenden zijn.

Eric Garcia (Manchester City)
Nog een speler die al maanden wordt gelinkt aan Barcelona: Eric García heeft een aflopend contract bij Manchester City en gáát terugkeren naar Catalonië, zo heeft Koeman bevestigd. "We weten dat Eric sowieso volgend seizoen bij ons zal zijn. We hopen dat hij deze maand al aansluit, maar als dat niet lukt zullen we dat accepteren", zei de Barça-trainer, die nog even geduld zal moeten hebben. García komt bij City amper aan spelen toe sinds de komst van Rúben Dias en de sterke optredens van John Stones, maar lijkt precies wat Barça nodig heeft.