'Volgens mij richt Götze zich op Ajax, maar dat is nog even de vraag'

'Volgens mij richt Götze zich op Ajax, maar dat is nog even de vraag'

02-02-2021 18:32 Laatste update: 18:38
113

Het is de bedoeling dat Mario Götze in de bekerwedstrijd tegen Ajax zijn rentree zal maken bij PSV. De Duitse spelmaker ligt al een tijdje uit de roulatie, maar is weer bijna fit.

Komend weekend speelt PSV in eigen huis een competitiewedstrijd tegen FC Twente. Dan zal Götze nog niet van de partij zijn. "Dat is nog even de vraag", zegt Robin Jongmans, clubwatcher namens De Telegraaf, tijdens PSV TV. "Volgens mij richt hij zich op Ajax. Maar Cody Gakpo moet er komend weekend wel weer bij zijn. Dan gaat het er langzaam weer wat beter uit zien."

Götze heeft te kampen met een spierblessure, die hem al sinds eind december aan de kant houdt. Zonder de Duitser werd er gelijk gespeeld tegen Ajax en verloren van AZ en Feyenoord. Wedstrijden tegen Sparta, FC Volendam, RKC en FC Emmen werden wel gewonnen, zij het zo nu en dan met moeite.

De januarimaand was volgens de verslaggever geen prettige maand voor PSV. Het moordende schema eiste zijn tol en daarnaast liep de achterstand op koploper Ajax op tot 7 punten. "Maar nu is er eindelijk een week waarin wat rust zit. Ze zijn nu ook 3 dagen vrij om de batterij weer wat op te laden en daarna kunnen ze in eigen huis gaan spelen. Dat voetbalt toch altijd weer wat fijner."