KNVB werkt aan volle Arena in juni: 'Dankzij vaccineren en testmogelijkheden'

KNVB werkt aan volle Arena in juni: 'Dankzij vaccineren en testmogelijkheden'

02-02-2021 18:50
92

De KNVB hoopt dat de EK-wedstrijden in de Johan Cruijff Arena van aankomende zomer voor een vol stadion gespeeld kunnen worden. Gijs de Jong, toernooidirecteur van de vier wedstrijden in Amsterdam, denkt dat er het één en ander mogelijk zal zijn.

Een leeg stadion lijkt hoe dan ook uitgesloten. "Wij denken dat er in juni één en ander mogelijk moet zijn dankzij het vaccineren en de testmogelijkheden", zegt De Jong tegenover Voetbal International. "Alle bonden zijn unaniem: zeker met de anderhalve meter in acht zou beperkt publiek sowieso moeten kunnen in juni, want dat hebben veel bonden en clubs afgelopen zomer al bewezen. Maar we zijn ambitieus en willen meer."

De omstandigheden in de twaalf verschillende speelsteden zouden wel kunnen verschillen. "We gaan met de andere organiserende bonden bekijken of we enige vorm van overeenstemming kunnen vinden", legt de toernooidirecteur namens de KNVB uit. "Het lijkt ons ook goed met alle ministers van Volksgezondheid om de tafel te gaan. Zo moeten we voor de groepsfase gaan nadenken of het toelaten van buitenlandse bezoekers verantwoord is."

De Jong laat verder nog weten dat weinig of geen publiek niet zal betekenen dat de Johan Cruijff Arena of de KNVB daar financieel onder gaan lijden. De UEFA dekt de begroting volledig en er is sprake van een kleine subsidie.