Eagles laat kans op zege liggen en ziet Volendam naderen op de ranglijst

02-02-2021 20:38
6

FC Volendam heeft het duel der subtoppers in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. De mannen van trainer Wim Jonk wonnen met 3-1 en daarmee kregen ze eigenlijk twee punten te veel.

Na een indrukwekkend eerbetoon voor Jax, het overleden zoontje van Eagles-keeper Mitchel Michaelis, begonnen Volendam en Eagles aan de wedstrijd die eigenlijk zondagmiddag gespeeld had moeten worden. Toen was het gras in De Adelaarshorst niet goed genoeg om op te kunnen spelen, maar dat was dinsdagavond wel zo en het was Volendam dat daar voor rust gebruik van maakte.

De gasten speelden uitstekend en kwamen verdiend op voorsprong. Boy Deul maakte er vijf minuten voor rust 0-1 van en gaf Volendam daarmee een goed gevoel om mee te gaan pauzeren. In de tweede helft bleek de openingstreffer echter motiverend te hebben gewerkt voor Go Ahead, want zij namen de regie over en na ruim een uur voetballen zette Wout Droste de 1-1 op het scorebord.

Alles wees er op dat de formatie uit Deventer in de slotfase ook de zege nog uit het vuur zou slepen, maar niets was minder waar. Een succesvolle Volendamse counter leverde een kopdoelpunt op van Samuele Mulattieri in minuut 74 en in blessuretijd maakte de Italiaan er ook nog 1-3 van. Volendam, de nummer 7, staat door de zege in Deventer nog maar een puntje achter op de zesde plek van Go Ahead.