Vervroegde verjaardagscadeaus van Ronaldo in Milaan: Juventus op rand van finale

Vervroegde verjaardagscadeaus van Ronaldo in Milaan: Juventus op rand van finale

02-02-2021 22:42
20

Juventus en Matthijs de Ligt staan met anderhalf been in de finale van de Coppa Italia. La Vecchia Signora opende het halve finale-tweeluik met Internazionale in Milaan: de gastheren kwamen al snel op voorsprong, maar Cristiano Ronaldo gaf Juventus alvast twee cadeautjes voor zijn 36ste verjaardag en hielp de gasten aan een uitoverwinning.

Juventus had in de kwartfinales weinig moeite gehad met Serie B-club SPAL, terwijl Inter in een zinderende stadsderby had afgerekend met aartsrivaal AC Milan. De Nerazzurri hadden onlangs in de competitie al gedecideerd afgerekend met Juventus en deelden ook in de onderlinge bekerontmoeting de eerste slag uit. Nicolò Barella kwam na een counter vrij op rechts en gaf voor, Lautaro Martínez was vinniger dan Matthijs de Ligt en tikte de bal onder Gianluigi Buffon door: 1-0.

De Derby d'Italia was opengebroken en het antwoord van Juventus liet niet lang op zich wachten. De VAR nam een overtreding van Ashley Young op Juan Cuadrado waar en de bal ging op de stip. Cristiano Ronaldo schoot vol overtuiging raak en fleurde zijn verjaardag – vrijdag wordt de Portugese superster 36 – alvast op: 1-1. Nog voor rust was het opnieuw raak. Ronaldo joeg door, zag dat Alessandro Bastoni en doelman Samir Handanovic elkaar niet begrepen, pikte de bal op en had de 1-2 voor het intikken.

De ploeg van Stefan de Vrij liet het hoofd echter niet hangen en ging in het vervolg van de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. De Juventus-defensie moest dan ook alle zeilen bijzetten. Merih Demiral haalde een bal voor de lijn weg, De Ligt pakte uit met een tackle op Alexis Sánchez en Buffon redde oog in oog met diezelfde Sánchez. Juventus hield stand en mag in de return op 9 februari zijn 2-1 voorsprong verdedigen. Dan wordt definitief duidelijk wie Atalanta Bergamo of titelhouder Napoli treft in de finale.