Riedewald cruciaal voor Crystal Palace, Dortmund op rand van afgrond na bizar slot

02-02-2021 23:33 Laatste update: 23:51
4

Crystal Palace heeft mede dankzij Jaïro Riedewald een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van trainer Roy Hodgson versloeg Newcastle United op St. James' Park met 1-2. Sevilla heeft in de Copa del Rey, met Luuk de Jong in de basis, zakelijk met 0-1 gewonnen van UD Almeria. Borussia Dortmund moest na een knotsgekke slotfase verlengen tegen Paderborn, maar heeft alsnog af weten te rekenen met de Tweede Bundesliga-club.

Newcastle United - Crystal Palace 1-2
Het treffen op St. James' begon spectaculair. In de tweede minuut was het namelijk al raak voor de thuisploeg. Jonjo Shelvey knalde de bal van buiten de zestien op fraaie wijze binnen voor de 1-0. Een kleine twintig minuten later trok Crystal Palace de stand alweer gelijk met eveneens een erg fraaie goal. Riedewald vuurde een ware kanonskogel af op de goal van Karl Darlow, die doel trof: 1-1.

Na de mooie goal van Riedewald kreeg Palace de smaak te pakken, want vier minuten later scoorde de ploeg wederom. Routinier Gary Cahill bracht de bezoekers op een 1-2 voorsprong. Waar het eerste kwart van de wedstrijd bol stond van het spektakel, was dat in het restant een stuk minder. Beide ploegen kwamen namelijk niet meer tot scoren. Door de overwinning neemt Crystal Palace afstand van de degradatiezone en klimt het naar de dertiende plek. Newcastle bezet nu de zestiende positie en moet voorzichtig achterom kijken.

UD Almeria - Sevilla 0-1
In het Copa del Rey-duel met Almeria kreeg Luuk de Jong de kans om zich weer in de kijker te spelen bij trainer Julen Lopetegui. Ook Alejandro 'Papu' Gómez begon in de basis bij Sevilla, wat zijn debuut betekende voor de club. Sevilla was tegen Almeria de betere partij, maar kwam niet tot scoren in de eerste helft.

Ook in het eerste deel van de tweede helft kwam de formatie van Lopetegui niet tot een doelpunt. In de zestigste minuut werd Luuk de Jong vervangen door concurrent Youssef En-Nesiry. Niet veel later was het ook raak voor Sevilla. Lucas Ocampos maakte met het hoofd in de 67ste minuut de enige goal van de wedstrijd. De assist kwam van de voet van Suso, die voor Gómez in het veld was gekomen. Door de overwinning is Sevilla door naar de halve finale van de Copa del Rey. De andere kwartfinales worden op woensdag en donderdag afgewerkt.

Borussia Dortmund - Paderborn 3-2
Dortmund leek in het begin van de wedstrijd korte metten te maken met Paderborn. Na ruim een kwartier spelen stond het al 2-0 voor de ploeg van trainer Edin Terzic, na goals van Emre Can en Jadon Sancho. Niets bleek echter minder waar. Na de vroege goals nam Dortmund wat gas terug, maar in de 79ste minuut zorgde Julian Justvan echter voor de aansluitingstreffer namens Paderborn.

In de blessuretijd volgde een ontknoping van jewelste. Dortmund leek diep in de blessuretijd de wedstrijd te beslissen door een goal van Erling Braut Haaland, maar de VAR veranderde de zaak compleet. De goal van Haaland werd afgekeurd en Paderborn kreeg een strafschop, door een handsbal van de ingevallen Felix Passlack. Prince Osei Owusu benutte de strafschop en zorgde daarmee voor onverwachts overwerk voor Dortmund.

In de verlenging was het echter al snel raak voor Dortmund. In minuut 95 scoorde Haaland toch zijn goal. Paderborn was niet instaat om voor nog meer spektakel te zorgen in het Signal Iduna Park: het bleef bij 3-2. Door de stroeve overwinning is Dortmund door naar de kwartfinales van de DFB-Pokal.