De Telegraaf en AD: Kuyt wil aan de slag als hoofdtrainer na Feyenoord-vertrek

De Telegraaf en AD: Kuyt wil aan de slag als hoofdtrainer na Feyenoord-vertrek

Gepubliceerd: woensdag 3 februari 2021 om 06:49wo 03-02-2021 om 06:49

Feyenoord en Dirk Kuyt maakten dinsdag bekend per direct uit elkaar te gaan. Kuyt vindt het op dit moment 'beter voor zijn ontwikkeling' om de club, waarmee hij in 2017 kampioen werd, te verlaten. Hij wil aan de slag als hoofdtrainer.

Na het kampioenschap in 2017 werd hem door toenmalig technisch directeur Martin van Geel toegezegd dat er in de nabije toekomst een klus als hoofdtrainer voor hem in het verschiet lag. Het liep anders: Van Geel zit inmiddels bij Willem II en Feyenoord heeft Arne Slot aangesteld als opvolger van Dick Advocaat na dit seizoen.

De belangrijkste reden voor Kuyt om te vertrekken bij Feyenoord, is het gebrek aan perspectief, zo melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad woensdagochtend. Kuyt wil zo snel mogelijk aan de slag als hoofdtrainer en hij ziet die kans bij Feyenoord de aankomende tijd niet. Hij kreeg - nadat Feyenoord was begonnen met een O21-elftal - het aanbod om dat elftal te gaan trainen, maar op dat aanbod ging hij niet in.

Het is voor Kuyt afwachten of er in de nabije toekomst een club is die het gokje met hem durft te nemen. In Rotterdam waren ze er nog niet klaar voor om Kuyt, zonder ervaring op het hoogste niveau, voor de groep te zetten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws