De Jong doet onthulling over transfer: 'Daarom twijfelde ik over Barcelona'

De Jong doet onthulling over transfer: 'Daarom twijfelde ik over Barcelona'

03-02-2021 07:10 Laatste update: 09:16
41

Frenkie de Jong heeft lang getwijfeld over zijn transfer naar FC Barcelona, maar werd overtuigd toen Josep Maria Bartomeu (destijds voorzitter) en directeuren Jordi Mestre, Òscar Grau en José Segura speciaal voor hem langskwamen in Amsterdam.

De Jong geeft in een uitgebreid interview met Esport3 aan dat hij lang heeft nagedacht over een transfer naar Barcelona. Hij had voor zijn overstap ook kort contact met Ronald Koeman, destijds nog niet actief als hoofdtrainer in Camp Nou. "Ik heb hem wat dingen gevraagd over Barça. Hij was erg positief over de club en de stad", aldus De Jong over het advies van Koeman. 

Het laatste zetje werd gegeven door Bartomeu, Grau, Mestre en Segura, die naar Amsterdam kwamen om De Jong te overtuigen. "Ik had het gevoel dat Barça me wilde, maar niet als sleutelspeler. Daarom aarzelde ik, totdat Bartomeu, Mestre, Grau en Segura naar Amsterdam kwamen. Ze overtuigden me, omdat ze duidelijk maakten dat er een basisplaats voor me was weggelegd."

De Jong lijkt de laatste tijd steeds beter zijn draai te vinden in Spanje, maar is zelf nog niet tevreden. "De cijfers zijn wat beter. Maar ik weet niet of ik beter ben dan in mijn tijd bij Ajax, ik kan nog veel meer geven en verbeteren."

Over een mogelijk vertrek van Lionel Messi is De Jong duidelijk. "Ik zou graag willen dat hij blijft, maar het is een onderwerp waar ik verder niets over kan zeggen. Het is zijn toekomst en hij moet beslissen. Messi was één van de factoren die ervoor zorgde dat ik naar Barça kwam."