'Ajax blijft leeuwendeel salaris doorbetalen: Overmars voorkomt optie tot koop'

'Ajax blijft leeuwendeel salaris doorbetalen: Overmars voorkomt optie tot koop'

03-02-2021 11:25 Laatste update: 11:39
70

Ajax blijft het salaris van Victor Jensen voor een groot deel doorbetalen. Dat meldt Ekstra Bladet. Volgens het Deense medium huurt FC Nordsjaelland hem 'bijna gratis'.

Ajax bevestigde de huurtransfer van Jensen naar Nordsjaelland maandag, kort voor het verstrijken van de transferdeadline. Het werd gezien als een manier om de banden met de Deense club warm te houden richting de mogelijke komst van toptalent Kamaldeen Sulemana, maar volgens Ekstra Bladet liggen de feiten iets anders.

Het is vooral de bedoeling dat Jensen bij Nordsjaelland meer kilometers gaat maken dan hij nu doet in Amsterdam. Om dat mogelijk te maken, blijft Ajax het 'overgrote deel' van zijn salaris doorbetalen. Twee andere clubs vingen bot, omdat Marc Overmars geen optie tot koop toeliet.

Jensen maakte in december zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax, maar komt normaal gesproken niet in aanmerking voor speelminuten onder trainer Erik ten Hag. Nordsjaelland is een bekende club voor Ajax: de Amsterdammers plukten er de laatste jaren Christian Rasmussen en Mohammed Kudus weg.