Dortmund berooft Ajax definitief van doelpuntenmachine (16): 'We zijn heel blij'

Dortmund berooft Ajax definitief van doelpuntenmachine (16): 'We zijn heel blij'

03-02-2021 11:52 Laatste update: 11:58
155

Julian Rijkhoff mag zichzelf officieel speler van Borussia Dortmund noemen. De zestienjarige goalgetter komt over van Ajax, bevestigt de Duitse club.

Lars Ricken, hoofd jeugdopleiding van Dortmund, bevestigt de komst van Rijkhoff aan Ruhr Nachrichten. "We zijn heel blij dat we hem naar Dortmund hebben gehaald", laat hij weten. Rijkhoff heeft voor drieënhalf jaar getekend en sluit aan bij Dortmund O17.

Dortmund betaalt alléén een opleidingsvergoeding voor Rijkhoff, die nog geen contract had bij Ajax. De jonge aanvaller zou zich gestoord hebben aan het gebrek aan perspectief in Amsterdam. Zijn verhuizing naar Duitsland hing al langer in de lucht.

Rijkhoff stod al jaren te boek als een groot talent bij Ajax en scoorde aan de lopende band. In vier competitiewedstrijden voor Ajax O17 was hij dit seizoen goed voor negen doelpunten. Hij moet bij Dortmund in de voetsporen treden van Youssoufa Moukoko, die op zestienjarige leeftijd al in de hoofdmacht speelt.

Door de transfer slaagt Ajax er weer niet in om een zelf opgeleide spits door te laten breken in het eerste elftal. Na Patrick Kluivert was er geen enkele aanvaller die het echt wist te maken bij de regerend landskampioen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Euro Soccer Advice (@eurosocceradvice)