KNVB presenteert ‘routekaart’ amateurvoetbal, persco eind februari cruciaal

KNVB presenteert ‘routekaart’ amateurvoetbal, persco eind februari cruciaal

03-02-2021 17:05 Laatste update: 18:23
53

De KNVB heeft aangekondigd dat de competities op het hoogste niveau in het amateurvoetbal uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april hervat moeten worden. Mocht dit vanwege de corona-beperkingen niet lukken, dan worden de competities niet verder uitgespeeld.

De Nederlandse voetbalbond liet eerder deze week al weten dat de competities van de lagere elftallen dit seizoen niet meer uitgespeeld gaan worden. Wanneer het beleid van de overheid het toelaat, transformeren deze competities in kleinschalige toernooien met korte reisafstanden.

De KNVB streeft er wel naar om de competities op het hoogste niveau, de A-categorie, uit te laten spelen. Het is de bedoeling dat er één halve competitie afgemaakt wordt. "In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag en dan zijn promotie en degradatie nog mogelijk", valt te lezen op de website van de KNVB.

Ook moeten de amateurclubs de mogelijkheid krijgen om voorafgaand aan het weekend van 10 en 11 april goed te kunnen trainen, om zo voorbereid de hervatting van de (halve) competitie in te gaan, vindt de KNVB.

De jeugdcompetities in categorie A hebben van de KNVB het weekend van 17 en 18 april gekregen als uiterste hervattingsdata. Als op de persconferentie van 23 februari blijkt dat het kabinet de maatregelen niet versoepelt, worden ook de competities in categorie A definitief niet hervat.