Huntelaar ontbreekt weer bij Schalke en hoopt nu op cruciaal competitietreffen

Huntelaar ontbreekt weer bij Schalke en hoopt nu op cruciaal competitietreffen

03-02-2021 18:30
17

Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt wederom bij Schalke 04. De ervaren spits, die in januari besloot om Ajax te verlaten en zijn oude liefde te gaan helpen in de strijd tegen degradatie, kampt nog steeds met een kuitblessure.

Tot dusver speelde The Hunter alleen in de uitwedstrijd bij Werder Bremen van afgelopen weekend mee. Toen viel hij na tachtig minuten voetballen in voor Matthew Hoppe, waarna hij een gele kaart pakte en geen verandering meer kon brengen in de 1-1 stand. Verder zat Huntelaar nog niet bij de selectie van Die Königsblauen en ook woensdagavond zal dat niet het geval zijn.

Dan neemt Schalke het in Wolfsburg op tegen de plaatselijke VfL om een plekje in de kwartfinale van de Duitse beker te bemachtigen. Dat zal echter ondergeschikt zijn aan het grote doel: degradatie zien te ontlopen. Zaterdag aanstaande speelt de formatie van trainer Christian Gross in Gelsenkirchen tegen RB Leipzig en de hoop bestaat dat Huntelaar dan wél zou kunnen spelen.

De kuitblessure van de Achterhoeker dateert nog van zijn laatste wedstrijd in het Ajax-shirt, toen hij de Amsterdammers met twee goals naar een 3-1 zege op FC Twente leidde.